Bravčová panenka bardírovaná v oravskej slanine na oštiepkových haluškách preliata omáčkou demi- glace - Tajomstvo mojej kuchyne

Bravčová panenka bardírovaná v oravskej slanine na oštiepkových haluškách preliata omáčkou demi- glace

Decodom

Z marinovanej bravčovej panenky dve polovice osolíme, okoreníme a dochutíme cesnakom a rozdelíme na pramene, aby sme ju obalenú v oravskej slanine mohli zapletať. Mäso prudko opečieme na panvici. Potom mäso vložíme do elektrickej rúry vyhriatej na 160°C a pečieme približne 4-5 minút. Z múky, nastrúhaných zemiakov a soli si pripravíme hustejšie cesto a tvarujeme halušky do vriacej osolenej vody. Halušky vyberieme, postrúhame oštiepok a zalejeme mliekom. Omáčka: Do výpeku pridáme cesnak a omáčku demi-glace, zredukujeme, dochutíme a zjemníme čerstvým maslom. Na hotové halušky kladieme bravčovú panenku a prelejeme omáčkou . Všetko ozdobíme kolieskami opraženej cibule a byliniek.

Decodom

Šéfkuchár: Ivan Lopatka | Recept z epizódy: 28. 06. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu