Zemiakové halušky s medvedím cesnakom - Tajomstvo mojej kuchyne

Zemiakové halušky s medvedím cesnakom

Maspoma

Do mixéra dáme medvedí cesnak s olejom, posolíme a zmixujeme na pesto. Uvarené zemiaky v šupe ošúpeme a nastrúhame. V miske ich zmiešame s hrubou múkou a vajíčkom, posolíme, pridáme petržlen a vypracujeme hladké cesto. Vytvarujeme z neho valčeky a nakrájame rovnako veľké halušky. Varíme vo vriacej vode cca 5 minút.

V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku, opražíme, zalejeme mliekom a varíme, pokiaľ nevznikne stredne hustá omáčka. Časť pesta vmiešame do omáčky a dochutíme soľou. Na tanier dáme halušky, polejeme ich omáčkou a dozdobíme zvyšným pestom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 12. 04. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu