Zapekané sladké cestoviny - Tajomstvo mojej kuchyne

Zapekané sladké cestoviny

Maspoma

Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Maslo prepražíme a zmiešame s cestovinami, osolíme a premiešame s tvarohom. V osobitnej miske vyšľaháme bielky. Ak je už sneh tuhý, pridávame po lyžiciach cukor a ešte chvíľu šľaháme. Potom pridáme žĺtky a všetko vyšľahané jemne zmiešame s cestovinami. Do zapekacej maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy dáme polovicu cestovín. Potom navrstvíme slivkový lekvár, ktorý ak je príliš hustý, tak ho zriedime horúcou vodou. Podľa kyslosti pridáme aj cukor, na to dáme druhú polovicu cestovín. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca 30 minút. Po upečení necháme trošku vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, narežeme na kocky a podávame.

Maspoma

Šéfkuchár: Radovan Mihalovič | Recept z epizódy: 19. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu