Ingrediencie
- 2 zajačie stehná,
- koreňová zelenina,
- 100 g údenej slaninky,
- 4 PL oleja,
- 2 PL paradajkového pretlaku,
- 3 PL slivkového lekváru,
- 300 ml vína,
- 500 ml mäsového vývaru (podľa potreby),
- 100 g strúhaného perníku,
- 1 cibuľa,
- bobkový list,
- tymian,
- borievky,
- čierne korenie,
- soľ
- na špecle:
- 3 vajcia,
- 5 PL hladkej múky,
- 1 PL oleja,
- bylinky (petržlen, mäta, medovka, pažítka),
- soľ,
- 100 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zajac načierno
Zajačie stehná prešpikujeme údenou slaninkou, na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku a pridáme k nej nakrájanú koreňovú zeleninu. Krátko podusíme, podlejeme vývarom, pridáme lekvár, pretlak, bobkový list, tymian, borievky, červené víno a povaríme. Potom do vývaru vložíme prešpikované zajačie stehná a varíme cca 45-60 minút.
Vajcia zmiešame s múkou a olejom, pridáme nasekané bylinky a vymiesime cesto. Cesto, z ktorého do vriacej osolenej vody hádžeme dlhé halušky – špecle. Varíme pokiaľ nevyplávajú, potom ich vyberieme a opláchneme v studenej vode. Pred podávaním opečieme na rozpustenom masle.
Hotové mäso vyberieme z hrnca, omáčku precedíme a zahustíme strúhaným perníkom. Krátko povaríme a podávame so špeclami.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 12. 2013
Ingrediencie
- 2 zajačie stehná,
- koreňová zelenina,
- 100 g údenej slaninky,
- 4 PL oleja,
- 2 PL paradajkového pretlaku,
- 3 PL slivkového lekváru,
- 300 ml vína,
- 500 ml mäsového vývaru (podľa potreby),
- 100 g strúhaného perníku,
- 1 cibuľa,
- bobkový list,
- tymian,
- borievky,
- čierne korenie,
- soľ
- na špecle:
- 3 vajcia,
- 5 PL hladkej múky,
- 1 PL oleja,
- bylinky (petržlen, mäta, medovka, pažítka),
- soľ,
- 100 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame