Zajac načierno - Tajomstvo mojej kuchyne

Zajac načierno

Maspoma

Zajačie stehná prešpikujeme údenou slaninkou, na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku a pridáme k nej nakrájanú koreňovú zeleninu. Krátko podusíme, podlejeme vývarom, pridáme lekvár, pretlak, bobkový list, tymian, borievky, červené víno a povaríme. Potom do vývaru vložíme prešpikované zajačie  stehná a varíme cca 45-60 minút.

Vajcia zmiešame s múkou a olejom, pridáme nasekané bylinky a vymiesime cesto. Cesto, z ktorého do vriacej osolenej vody hádžeme dlhé halušky – špecle.  Varíme pokiaľ nevyplávajú, potom ich vyberieme a opláchneme v studenej vode. Pred podávaním opečieme na rozpustenom masle.

Hotové mäso vyberieme z hrnca, omáčku precedíme a zahustíme strúhaným perníkom. Krátko povaríme a podávame so špeclami.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 12. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu