• nove-zajachrncekovy-siroka

Suroviny

2  stehná z divokého zajaca

2 celé hríby

3-4 mrkvy

½ zeleru

1 cibuľa

slanina

2-3 PL slivkového lekváru

2-3 PL brusnicového lekváru

20 ks ružičkového kelu

100 ml červeného vína

citrónová kôra

vývar

bobkový list

borievky

čierne korenie

nové korenie

tymian

ocot

2-3 PL kryštálový cukor

2-3 PL strúhaného perníku

soľ

olej

na knedličky:

3 rožky

1 hrnček mlieka

1 hrnček polohrubej múky

3 vajcia

soľ

muškátový orech

petržlenová vňať

maslo na vytretie hrnčekov

olej

Partner relácie

Zajac načierno s hrnčekovými knedličkami

Šéfkuchár: Kamila a Pavel

Postup zajac:  Zajaca vykostíme, odblaníme, prešpikujeme slaninkou, osolíme , okoreníme a opečieme.Vyberieme ho z hrnca,  vo výpeku opečieme slaninku, nakrájanú mrkvu a zeler, pridáme bobkový list, tymian, borievky a nové korenie. Prisypeme cukor a zmes skaramelizujeme. Ďalej nastrúhame trochu citrónovej kôry, prilejeme červené víno, vývar a vložíme zajaca späť do hrnca. Zavrieme parný hrniec a dusíme asi 1 hodinu. Znovu vyberieme mäso a  pridáme nastrúhaný perník, slivkový a brusnicový lekvár na zahustenie omáčky. Dochutíme octom. Znovu vložíme mäso a ešte 10 až 15 minút povaríme. Zelenina v  omáčke sa rozvarí na malé kúsky a  je aj s nimi chutná. Kto má rad krémovejšiu konzistenciu, môže si omáčku  prepasírovať alebo rozmixovať. Ako prílohu na cibuľke  osmažíme hríby, slaninku a ružičkový kel.

Postup knedličky: Rožky nakrájame na kocky, osolíme a opečieme ich. Zmiešame mlieko, žĺtky, múku, soľ a zmesou zalejeme žĺtky. Pridáme petržlenovú vňať a muškátový orech. Vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme k zmesi a  ľahko premiešame. Maslom vytrieme hrnčeky, ktoré naplníme do troch štvrtín. Varíme v hrnci s vriacou vodou približne 18 minút.

Recept z epizódy: 04. 12. 2016

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu