• nove-kolaciky-siroka

Suroviny

na cesto:

250 g hladkej múky

150 g práškového cukru

2 vajcia

10 ml oleja

3,5 PL lekváru

1 KL škorice mletej

1 prášok do perníka

2,5 PL kakaa

200-300 ml mlieka

na krém:

250 g stuženého tuku

190 g práškového cukru

50 ml mlieka

3PL citrónovej šťavy

80 g bielej čokolády

1 šľahačková smotana (250ml)

na dozdobenie: fondán a perličky rôznej farby

Partner relácie

Vianočné perníkové muffiny

Šéfkuchár: Katarína Tóthová

Postup cesto:  Hladkú múku a práškový cukor preosejeme do misky. Pridáme lekvár, vajíčka, olej, kakao, škoricu, a mlieko. Na záver prisypeme preosiaty prášok do perníka. Na plech poukladáme košíčky a naplníme ich cestom. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 30 minút.

Postup krém:  Do misky si dáme zmäknutý stužený tuk, práškový cukor, mlieko, citrónovú šťavu a nakoniec pridáme čokoládu rozpustenú v šľahačkovej smotane. Všetko spolu vyšľaháme na tuhý krém, ktorým potom zdobíme muffiny.

Muffiny s krémom potom zdobíme fondánom rôznej farby a farebnými cukrovými perličkami.

Recept z epizódy: 27. 11. 2016

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu