• nove-cokokolaciky-siroka

Suroviny

na cesto:

125 g zmäknutého masla

100 g práškového cukru

2 PL  kakaa  (zarovnané)

55 g suchých tortových oblátok

100 g mletých mandlí

1 bal. tmavej polevy

kôra z 1/2 pomaranča

na zdobenie:

1 bal. tmavej polevy

1 bal. zdobiacich trubičiek

bielok

práškový cukor

Partner relácie



Divákom odporúčame

Vianočné čokoládové bonbóny

Šéfkuchár: Kamila a Pavel

Postup:  Maslo, práškový cukor a kakao vyšľaháme do peny. Oblátky rozdrobíme (rozmixujeme) a vmiešame ich spolu s mandľami do maslovej peny. Pridáme pomarančovú kôru. Tmavú polevu zohrejeme, pridáme do cesta a ručne premiešame tak, aby vznikla kompaktná hmota. Cesto rozvaľkáme medzi dvomi potravinovými fóliami na obdĺžnik hrubý asi 1 cm a dáme na 45-60 minút do chladničky stuhnúť. Stuhnuté cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 3×3 cm. Kocky namáčame v roztopenej tmavej poleve. Zmiešame bielok s práškovým cukrom, aby nám vznikla tuhá hmota, ktorú potom spolu so zdobiacimi trubičkami použijeme na ozdobenie bonbónov.

Recept z epizódy: 12. 12. 2016

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu