Valentínsky fondue chlebík - Tajomstvo mojej kuchyne

Valentínsky fondue chlebík

Maspoma

Postup: Do bochníka chleba vyrežeme štyri štvorcové otvory. Na panvičkách opražíme zvlášť slaninku a zvlášť cibuľku s rascou. V kastróliku zohrejeme syr s modrou plesňou so smotanou a vínom. Pridáme strúhaný parmezán a zahustíme škrobom.
Prvý otvor naplníme taveným syrom, opraženou slaninkou a ďalšou vrstvou taveného syra. Vrch posypeme muškátovým orechom a čiernym korením.
Druhý otvor naplníme nakrájaným syrom s bielou plesňou, opraženou cibuľkou a ďalšou vrstvou syra s bielou plesňou. Vrch posypeme muškátovým orechom a čiernym korením.
Tretí otvor naplníme zohriatou zmesou z nivy ( modrá pleseň), pridáme slaninku aj cibuľku a opäť zmes z nivy. Vrch posypeme muškátovým orechom a čiernym korením.
Takto naplnený bochník zapekáme v rúre pri 200 stupňoch Celzia asi 30 minút.
Vykrojené kôrky chleba nakrájame na pásiky. Potrieme ich zmesou z olivového oleja, prelisovaného cesnaku, petržlenovej vňate a soli. Uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme zapiecť na krátko do rúry.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 12. 02. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu