Tortičky s rebarborou - Tajomstvo mojej kuchyne

Tortičky s rebarborou

Maspoma

Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom dobiela, pridáme vajce so štipkou soli a premiešame, ale nešľaháme. Do ešte nehomogénnej hmoty pridáme mandľovú múku, premiešame a nakoniec pridáme múku.
Zhomogenizujeme, vytvarujeme placku, zabalíme do priesvitnej fólie a necháme aspoň hodinu chladiť. Vyvaľkáme na požadovanú hrúbku a tvar a vystelieme formu/kruh – vopred vymastený maslom. Pečieme pri 155 stupňoch asi 15 minút do zlatista.

Krém: Mlieko, vanilkové zrniečka, prázdny lusk a 25g cukru dáme pomaly zohrievať, aby mlieko získalo všetky arómy vanilky, premiešame raz za čas. Vymiešame žĺtky, zvyšný cukor a postupne pridáme maizenu. Z mlieka vyberieme lusk a necháme zovrieť. Keď mlieko zovrie, nalejeme asi 1/3 do žĺtkov, poriadne premiešame, znížime oheň a nalejeme do zvyšku na oheň. Počkáme, pokiaľ krém prevrie a povaríme 3 minúty, aby sme ho pasterizovali – za stáleho miešania. Hneď po ukončení ho dáme inej nádoby, prikryjeme fóliou a dáme do chladu. Necháme vychladnúť.

Rebarboru očistíme a pokrájame. Dáme do misky, posypeme cukrom a necháme odstáť. Rebarboru aj so šťavou, spolu s ostatnými ingredienciami, dáme do menšieho hrnca a varíme na miernom ohni, pokiaľ rebarbora úplne nezmäkne. Necháme vychladnúť.

Krémom a rebarborovou marmeládou plníme košíčky.

Maspoma

Šéfkuchár: Barbora Puškáčová | Recept z epizódy: 30. 05. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu