Torta z kapra - Tajomstvo mojej kuchyne

Torta z kapra

Maspoma

Mäso z vykosteného kapra pomelieme, pridáme na schladenie niekoľko kociek ľadu, studenú smotanu, vyšľaháme, osolíme, okoreníme a prepasírujeme cez jemné sitko. Potom polovicu hmoty zafarbíme na červeno zredukovanou šťavou z repy.

Zeleninu nakrájame nadrobno a krátko povaríme vo vode, aby zmäkla.

Špenát oblanšírujeme a poukladáme na dno formy. Na to navrstvíme červenú polovicu zmesi, vysypeme zeleninu a na ňu dáme bledú polovicu zmesi. Na vrch poukladáme do venčeka zvyšné lístky špenátu, celé potrieme rozpusteným maslom a pečieme pri 140-150 stupňoch asi 20 minút.

Žĺtky s octom, ktorý sme rozmiešali vo vode a so smotanou miešame nad parou, keď masa zhustne, pridáme rozpustené maslo. Omáčku vylejeme na tortu a dáme ešte zapiecť.

Kôprové kapučíno:

Cibuľku osmažíme na masle, zalejeme vývarom a smotanou, necháme zredukovať o cca 1/3, dochutíme soľou a korením a vymixujeme s kôprom do hladkej hmoty. Na vrch dáme penu z vyšľahaného mlieka.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 08. 06. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu