Torta Minecraft - Tajomstvo mojej kuchyne

Torta Minecraft

Maspoma

Postup:   Maslo s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame žĺtky a šľaháme do peny. Preosejeme múku a pridáme k nej prášok do pečiva a kakao. Roztopíme čokoládu. Postupne do peny primiešame múku, čokoládu a mlieko. Bielky vyšľaháme a jemne zamiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy s rozmermi 23 x 23 cm a pečieme v rúre rozohriatej na 180°C asi 45 minút. Po vychladnutí korpusy prerežeme v polovici a podľa vystrihnutej papierovej predlohy orežeme korpus na 21×21 cm.

Na tortu v tvare kocky s hranou 21 cm je nutné upiecť dva korpusy.

Krém: Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Odstavíme ju a necháme v nej rozpustiť čokoládu, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a s kakaom. Kašu postupne prišľaháme po častiach do maslovej peny. Dbáme na to, aby všetky zložky mali rovnakú teplotu. Vyšľahaný krém dáme do chladničky stuhnúť.

Karamel: Do hrnca s hrubým dnom dáme cukor a necháme ho na slabom plameni zhnednúť a rozpustiť. Odstavíme, vhodíme do karamelu maslo, premiešame a  po troške primiešame smotanu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne doň zašľaháme karamel.

Dokončenie:  Poťahovú hmotu zafarbíme na rôzne odtiene hnedej a zelenej. Jednotlivé farby vyvaľkáme a vykrojíme z nich štvorčeky s rozmerom 1,5×1,5 cm. Necháme ich vyschnúť na vzduchu. Na túto tortu budeme potrebovať asi  1200 štvorčekov. Z ďalších kúskov hmoty vymodelujeme figúrky.

Tri korpusy natrieme tenšou vrstvou karamelu a necháme stuhnúť v chladničke. Na karamel natrieme plnku a poskladáme jednotlivé korpusy. Dbáme na to, aby torta vytvorila kocku, necháme ju poriadne vychladnúť a zvyškom krému potrieme v tenkej vrstve vrch a boky torty. Zase necháme poriadne vychladnúť. Potiahneme tortu poťahovou hmotou, ktorú sme potravinovou farbou zafarbili na svetlo hnedú.  Farebné štvorčeky priliepame postupne na potiahnutú tortu. Potom tortu dozdobíme postavičkami a ďalšími ozdobami.

Maspoma

Šéfkuchár: Barbora Johánková | Recept z epizódy: 09. 10. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu