• nove-tinka-cukriky-siroka

Suroviny

 

30 g medu (najlepšie levanduľový)

15 ml šalviového čaju

55 g hnedého trstinového cukru

5-10 ml  propolisovej tinktúry

1 ČL citrónovej šťavy

5 kvapiek citrónovej silice

5 kvapiek čajovníkovej silice

½ ČL kyseliny askorbovej

½ ČL ryžovej múky

Partner relácie



Divákom odporúčame

Tinkine propolisovo šalviové cukríky

Šéfkuchár: Tinka Karmažín

Postup:  Cukor, med a  šalviový čaj dáme do hrnčeka variť pri miernej teplote a  stále premiešavame. Keď  teplota postupne dosiahne 145 stupňov Celzia, vypneme a nalejeme citrónovú šťavu, ktorá zastaví varenie. Počkáme jednu minútu, nalejeme propolis a dobre premiešame. Počkáme jednu minútu, nalejeme silice , premiešame a nalievame do silikónovej formy na čokoládové cukríky. Dáme na 15 minút do chladničky a môžeme vyklepať a obaliť v pomletej kyseline askorbovej a ryžovej múke. Skladujeme v chladničke, kde nám vydržia približne jeden mesiac.

Recept z epizódy: 27. 11. 2016

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu