Špenátová slnečnica - Tajomstvo mojej kuchyne

Špenátová slnečnica

Maspoma

Všetky suroviny na cesto zmiešame, ak sa nám zdá cesto tuhé, môžeme ho zriediť vodou. Rozdelíme ho na 2 časti a každú vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm. Na plnku zmiešame špenát s oboma syrmi, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, osolíme, okoreníme a pridáme vajce.

Na pekáč dáme papier na pečenie a 1 plát cesta, do stredu uložíme kôpku plnky a zo zvyšnej plnky vytvoríme venček po okraji cesta tak, aby sa plnky nespojili. Prikryjeme druhým plátom cesta, stred pritlačíme a zaťažíme miskou. Okraje cesta odkrojíme a pritlačíme vidličkou. Okolo misky cesto narežeme a jednotlivé kúsky stočíme tak, aby vznikli lupene slnečnice. Koláč potrieme žĺtkom a stred posypeme sezamom. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 -40 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 04. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty