Šamrole - Tajomstvo mojej kuchyne

Šamrole

Maspoma

Zo surovín vypracujeme dve rozdielne vláčne cestá. Prvé rozvaľkáme a natrieme naň druhé cesto. Preložíme to zo všetkých strán na obdĺžnik, necháme 30 minút postáť, rozvaľkáme a tento postup opakujeme 3 krát.Hotové cesto necháme odstáť cez noc. Nad parou vyšľaháme sneh z bielkov a kryštálového cukru. Cesto po treťom odležaní rozvaľkáme, nakrájame na pásy, ktoré obmotáme okolo trubíc na šamrole, potrieme žĺtkom a pečieme pri 200 stupňoch asi 20 minút. Necháme vychladnúť a plníme bielkovou penou.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Psotová | Recept z epizódy: 29. 03. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu