• FP8A31734

Suroviny

na cesto:
3 veľké uvarené zemiaky (cca 500g)
1 surový zemiak
150 g polohrubej múky (podľa potreby na zahustenie cesta)
1 vajce
1/2 litra oleja na smaženie
200 g mladého špenátu
2 paradajky
1 šalotka
na holandskú omáčku:
2 žĺtky
100 ml bieleho vína
150 g rozpusteného masla
1 PL estragónového octu
soľ
čierne korenie
200 g oravskej slaninky
4 vajcia

Partner relácie

Plnené košíčky so strateným vajíčkom

Šéfkuchár: Kamila a Pavel

Postup: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme nastrúhaný surový zemiak, vajce, múku, osolíme a vypracujeme cesto. Olej rozohrejeme na 160°C. Cesto rozvaľkáme na placku asi o 1 cm väčšiu ako je sitko, hrúbka cesta je približne 0,5 cm. Vložíme do sitka, prikryjeme papierom na pečenie a pritlačíme druhým sitkom. Ponárame do horúceho oleja a pražíme. Pred dopečením ešte odstránime papier a chvíľku prepražíme, aby bola farba do zlatova. Na stratené vajcia dáme variť vodu s octom, ktorú osolíme. Do formy rozklepneme jedno vajíčko a vo vode s octom ho varíme asi 4 minúty.
Šalotku speníme na masle, pridáme špenát, na kocky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Slaninku opečieme na panvici do chrumkava.
Nad parou šľaháme dva žĺtky s bielym vínom do zhustnutia. Pri šľahaní pomaly pridávame prepustené, teplé maslo, osolíme a okoreníme, dochutíme estragónovým octom.
Do košíčka dáme opraženú slaninku, pridáme podusený špenát s paradajkami, na ktorý položíme stratené vajce a na záver polejeme holandskou omáčkou.

Recept z epizódy: 11. 06. 2017

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu