• nove telaciakotleta siroka

Suroviny

na kotletu:
teľacia kotleta
200 ml smotany
1-2 rožky
10 gaštanov
150 g prerastenej slaninky
1 cibuľa
100 g sušených marhúľ
1-2 vajcia
muškátový orech
čierne korenie
soľ
čerstvé bylinky (petržlenová vňať, tymian, pažítka)
olej
na omáčku:
5-6 čerstvých fíg
500 ml červeného vína
200 g masla
100 g cukru
hrsť hrozienok
škorica
jemný zemiakový škrob (Solamyl)
na zemiakové šišky:
80 g masla
2 vajcia
3 žĺtky
60 g hladkej múky
50 g parmezánu
približne 110 ml vody
900 g zemiakov uvarených v šupke
muškátový orech
soľ
olej

Partner relácie



Divákom odporúčame

Plnená teľacia kotleta s figovou omáčkou a zemiakovými šiškami

Šéfkuchár: Kamila a Pavel

Postup:
Zemiakové šišky:
Pripravíme odpaľované cesto: Vodu a 50 g masla privedieme do varu, do toho pridáme všetku múku a miešame, pokiaľ sa cesto odlepuje od hrnca. Necháme ho vychladnúť, pridáme vajcia, vymiešame do hladka a na koniec pridáme parmezán. Zemiaky olúpeme, prepasírujeme, pridáme rozpustené zvyšné maslo (30g), žĺtky, dochutíme muškátovým orechom a soľou. Zemiakovú kašu a odpaľované cesto zmiešame a zo vzniknutej zmesi pomocou lyžice tvarujeme šišky, ktoré opekáme v dobre rozpálenom oleji (160°C).
Kotleta: Kotletu nakrojíme, kapsu osolíme, okoreníme a pridáme tymian.
Plnka: Nakrájame cibuľku, slaninku a opražíme. Nakrájaný rožok a smotanu zmiešame s vajcom, do zmesi pridáme nakrájané gaštany, marhule a opraženú slaninku s cibuľou. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orechom, petržlenovou vňaťou a pažítkou. Mäso naplníme plnkou, opečieme na oleji a vložíme do rúry . Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 20 minút.
Figová omáčka: Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme červené víno, škoricu, maslo, figy prekrojené na polovicu, hrozienka a redukujeme. Môžeme zahustiť Solamylom.
Typ: Ako prílohu môžeme podávať zimnú zeleninu.

Recept z epizódy: 18. 12. 2016

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu