Piešťanské lekno - Tajomstvo mojej kuchyne

Piešťanské lekno

Maspoma

Práškový cukor vymiešame s maslom do peny, pridáme žĺtky, roztopenú čokoládu, kakao, vymiešame dohladka a nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Do cesta zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 15 minút.
Karamelový krém: Cukor skaramelizujeme, zalejeme smotanou a necháme prevariť, až kým bude karamel roztopený. Pridáme smotanu zmiešanú so Zlatým klasom, žĺtkami a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krému pridáme maslo, vyšľaháme a nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.

Krém s bielou čokoládou: Sladkú smotanu uvaríme s plátkami bielej čokolády, necháme vychladnúť, (najlepšie aj dvanásť hodín) a následne vyšľaháme hustý krém.

Marináda: Cukor skaramelizujeme a zalejeme tatranským čajom. Bio pomaranč ošúpeme a kôru vyčistíme od bielej spodnej vrstvy. Kôru z pomaranča nakrájame na pásiky a necháme macerovať v marináde, neskôr precedíme.

Z vychladnutého plátu cesta vykrajujeme rôzne tvary formičkami, cesto necháme vo formičke, polejeme marinádou, aby sa cesto napilo a zostalo vláčne. Formičky doplníme karamelovým krémom a krémom s bielou čokoládou. Necháme stuhnúť v chlade asi dve hodiny. Po stuhnutí opatrne vytlačíme z formičiek a preložíme na tanier. Dozdobíme čokoládovým leknom.

Maspoma

Šéfkuchár: Šimon Mráz | Recept z epizódy: 01. 02. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu