Orientálna polievka s granátovým jablkom a Avokádový puding - Tajomstvo mojej kuchyne

Orientálna polievka s granátovým jablkom a Avokádový puding

Maspoma

Orientálna polievka
Postup : Všetku zeleninu si pokrájame na hrubé kocky (polievka sa bude totiž mixovať). V hlbokom hrnci si na olivovom oleji urestujeme cibuľu , cesnak, pridáme koreniny , ktoré sme si predtým zmiešali a opražíme ich.Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiak a dochutíme citrónovou šťavou. Chvíľu podusíme a prisypeme melasový cukor. Zalejeme pohárom vody a dusíme cca 10 minút. Potom pridáme karfiol a vodu dolejeme tak, aby takmer všetka zelenina v hrnci bola zaliata . Necháme variť ďalších 15-20 minút. Potom hrniec odstavíme a ručným mixérom rozmixujeme obsah na hustú polievku. Pri servírovaní na vrch polievky dáme semienka granátového jablka a čerstvú petržlenovú vňať.

Avokádový puding
Postup: Obe avokáda ošúpeme a zbavíme ich kôstky. Vložíme ich do stojaceho mixéra (na smoothie), pridáme 1 nakrájaný banán, chia semienka, kokos a všetko spolu zmixujeme na hladkú konzistenciu pudingu. Puding nalejeme do 3 sklenených priehľadných pohárov a dáme na 20-30 minút do chladničky. Následne vytlačíme do misky semienka z granátového jablka, pridáme na drobné kúsky posekanú mätu a citrónovú šťavu – všetko spolu dobre premiešame.
Na vrch avokádového pudingu v pohároch dáme približne 3 polievkové lyžice granátovo-mätovej zmesi.

Maspoma

Šéfkuchár: Andrea Peniaková | Recept z epizódy: 15. 01. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu