Mäsové guľky s kapustou - Tajomstvo mojej kuchyne

Mäsové guľky s kapustou

Maspoma

Varené zemiaky roztlačíme, pridáme múku, Solamyl, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Formujeme guľôčky, ktoré plníme nadrobno nakrájaným údeným mäsom. Vo väčšom hrnci dáme zovrieť vodu, osolíme a varíme guľky, ktoré keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5 minút. Na masti speníme 1 nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, osolíme, osladíme, pridáme rascu, podlejeme vínom a dusíme. Na zahustenie pridáme surový nastrúhaný zemiak. Podľa potreby podlejeme vodou a dusíme domäkka. Na záver ešte môžeme dochutiť octom a cukrom. Dve cibule opečieme na zvyšku masti. Guľky podávame na kapuste, preliate opečenou cibuľkou s masťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 15. 11. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu