Malinový koláč s tymianom - Tajomstvo mojej kuchyne

Malinový koláč s tymianom

Maspoma

Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame žĺtky, nakoniec vmiešame múku a štipku soli. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme cca 15 minút odpočívať v chladničke. Potom cesto roztlačíme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej formy a prikryjeme papierom na pečenie, na ktorý uložíme fazuľu. Pečieme pri 190 stupňoch asi 10 minút. Potom fazuľu s papierom odstránime a dopekáme ešte asi 5-7 minút pri 170 stupňoch.

Na plnku vyšľaháme vajcia aj žĺtky s cukrom, pridáme semienka z vanilkového struku a škrob. V hrnčeku zohrejeme smotanu s vetvičkami tymianu a privedieme k varu. Necháme vychladnúť a zmiešame s vaječnou zmesou. Plnku vylejeme na predpečený korpus, posypeme malinami a lístočkami tymianu a pečieme pri 170 stupňoch asi 25-30 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 15. 06. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu