Lahôdkový vegetariánsky tanier - Tajomstvo mojej kuchyne

Lahôdkový vegetariánsky tanier

Maspoma

Pór nakrájaný na kolieska opražíme na olivovom oleji, pridáme údené i lahôdkové tofu, šampiňóny,  ostatné ingrediencie a podusíme.   Predvarenú cviklu spolu s cibuľou nakrájame na štvrtiny, polejeme olivovým olejom, pokvapkáme balzamikovým octom, pridáme 1 ČL rasce, soľ, premiešame a dáme do zapekacej misy. Zapekaciu misu vložíme do predhriatej rúry  a pečieme pri 200 stupňoch asi 30-40 minút. Nakoniec posypeme na kocky nakrájaným balkánskym syrom a píniovými orieškami a ešte dáme zapiecť asi na 10 minút.

Z limetkovej šťavy, medu, olivového oleja si zarobíme nálev a zmiešame ho so šalátom. Podľa chuti dosolíme.

Ryžu opražíme na oleji, zalejeme prevarenou vodou (asi 2 cm nad ryžu) a prikrytú dusíme.

Servírujeme tofu s cviklou, ryžou aj šalátom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kata Martinková | Recept z epizódy: 03. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu