Ingrediencie
- 4 kuracie stehenné rezne vykostené
- 1 cibuľa
- 1 menší pór
- 4 menšie zemiaky
- 200 ml kuracieho vývaru
- 8 šampiňónov
- 4 jarné cibuľky
- 100 ml smotany na šľahanie
- 4 PL oleja
- soľ, čierne korenie, tymian, bobkový list
- 1 lístkové cesto alebo chlebové cesto
- na chlebové cesto:
- 500 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 PL oleja
- soľ
- voda podľa potreby
- žĺtok na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie párty prekvapenie
Na oleji osmažíme cibuľku a pór, pridáme nakrájané šampiňóny, nadrobno nakrájané zemiaky, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. V druhej panvici na cibuľke a póre udusíme nadrobno nakrájané kuracie mäso, pridáme bobkový list, tymian, okoreníme a osolíme. Obe masy spojíme, zalejeme smotanou na šľahanie a krátko prevaríme. Na dno každej formičky dáme zmes, zalejeme 2 PL vývaru, okraje potrieme žĺtkom a prikryjeme lístkovým alebo chlebovým cestom. Vrch ešte potrieme žĺtkom. Pečieme pri 200 stupňoch asi 15-20 minút. Chlebové cesto sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií, pridali vodu podľa potreby a cesto vo fólii sme nechali odpočívať v chladničke cca 30 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 10. 01. 2016
Ingrediencie
- 4 kuracie stehenné rezne vykostené
- 1 cibuľa
- 1 menší pór
- 4 menšie zemiaky
- 200 ml kuracieho vývaru
- 8 šampiňónov
- 4 jarné cibuľky
- 100 ml smotany na šľahanie
- 4 PL oleja
- soľ, čierne korenie, tymian, bobkový list
- 1 lístkové cesto alebo chlebové cesto
- na chlebové cesto:
- 500 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 PL oleja
- soľ
- voda podľa potreby
- žĺtok na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame