• nova-cheesecake-siroka

Suroviny

Suroviny:

300 g perníčkov s rumovou polevou

100 g masla

500 g bánoveckej nátierky

250 g jemného tvarohu

1 PL medu

1 PL javorového sirupu

3 vajcia

1 PL kukuričného škrobu

mletý zázvor

mletá škorica

citrónová kôra z bio citróna

slivkový kompót

klinčeky

kardamon

badián

škorica celá

červené víno

cukor

Partner relácie



Divákom odporúčame

Jesenný perníkový cheesecake

Šéfkuchár: Katarína Ščevlíková

Postup:

Perníčky rozmixujeme, polejeme maslom, zmiešame a zmes vylejeme do tortovej formy, kde ju dobre utlačíme. Vajcia, tvaroh, bánoveckú nátierku, javorový sirup, med, citrónovú kôru, škoricu a mletý zázvor zmiešame. Zmes zahustíme kukuričným škrobom a vylejeme na cesto z perníčkov. Pečieme v rúre pri 160 – 170 stupňoch Celzia približne 1 hodinu. V troche vody uvaríme kardamon, badián, celú škoricu, klinčeky, slivkový kompót a cukor. Pridáme červené víno, zmes podusíme, rozmixujeme a polejeme ňou hotový, vychladnutý cheesecake.

Recept z epizódy: 21. 11. 2016

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu