Ingrediencie
- ½ kg kuracích pŕs (nakrájaných na kocky),
- ½ kg kuracích sŕdc (nakrájaných na polovičky),
- 200 g kuracích pečienok (nakrájaných na polovičky),
- 2 biele cibule(nakrájané na plátky),
- bylinky: čierne korenie, morská soľ, podrvené semienka koriandru, trochu korenia kamun,
- olivový olej,
- soľ
- na prílohu:
- čerstvé paradajky, uhorky, jarná cibuľka,
- 3 citróny, olivový olej
- Humus:
- ½ balíka cíceru (surové bôby, cca 0,5 kg),
- 1 pohár Tahini pasty,
- 4 veľké strúčiky cesnaku,
- 2 PL šťavy z citróna,
- 1 PL olivového oleja,
- korenie podľa chuti,
- sóda bikarbóna,
- soľ,
- 1 PL mletej červenej papriky,
- ½ pohára nasekanej čerstvej petržlenovej vňate,
- pita chlieb
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jeruzalemský mix
Cibuľu osmažíme na panvici, potom vyberieme a odložíme do misy nabok. Následne každý druh mäsa dáme do oddelenej misky, v ktorom ho zmiešame spolu s bylinkami a trochou olivového oleja.
Na panvici postupne osmažíme mäso: najprv pridáme kuracie prsia, po pár minútach pridáme kuracie srdcia a následne kuracie pečienky.
Keď je všetko hotové, k mäsu pridáme späť cibuľu, trochu soli, prichutíme podľa chuti.
Podávame teplé napríklad s humusom a pita chlebom a šalátom.
Humus:
Noc pred prípravou namočíme cícerové bôby do vody (cícer musí byť namočený celý úplne vo vode až povrch). Pridáme trochu soli a sódy bikarbóny. Na ďalší deň cícer vyberieme z vody, precedíme dáme variť v novej čistej vode. Pridáme trochu soli a varíme približne 1 hodinu, až kým cícer nezmäkne. Bôby vyberieme z vody, precedíme a dáme do mixéra. Vodu, v ktorej sme cícer varili si necháme. Do mixéra k cíceru pridáme cesnak, tahini pastu, šťavu z citróna, olivový olej a zmixujeme. Postupne pridávame vodu z vývaru, kým nedosiahneme konzistenciu hladkej pasty. Pridáme korenie.
Podávame na tanieri, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme pomletou červenou paprikou a petržlenovou vňaťou. Humus je najlepšie podávať so zohriatym pita chlebom.
Šéfkuchár: Alexander Ben-Zvi | Recept z epizódy: 16. 11. 2014
Ingrediencie
- ½ kg kuracích pŕs (nakrájaných na kocky),
- ½ kg kuracích sŕdc (nakrájaných na polovičky),
- 200 g kuracích pečienok (nakrájaných na polovičky),
- 2 biele cibule(nakrájané na plátky),
- bylinky: čierne korenie, morská soľ, podrvené semienka koriandru, trochu korenia kamun,
- olivový olej,
- soľ
- na prílohu:
- čerstvé paradajky, uhorky, jarná cibuľka,
- 3 citróny, olivový olej
- Humus:
- ½ balíka cíceru (surové bôby, cca 0,5 kg),
- 1 pohár Tahini pasty,
- 4 veľké strúčiky cesnaku,
- 2 PL šťavy z citróna,
- 1 PL olivového oleja,
- korenie podľa chuti,
- sóda bikarbóna,
- soľ,
- 1 PL mletej červenej papriky,
- ½ pohára nasekanej čerstvej petržlenovej vňate,
- pita chlieb
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame