Jahodová snehová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahodová snehová torta

Maspoma

Postup: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, soľou, vanilínovým cukrom a maslom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme do hladka. nCesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme.
V mise vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Sneh rozdelíme na cesto do oboch foriem a uhladíme. Posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 20 minút.
Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich uvoľníme z formy, jeden položíme na podnos a druhý ostrým nožom nakrájame na 12-16 častí.
Na prípravu náplne umyjeme jahody a osem väčších jahôd odložíme. Zvyšok jahôd nakrájame na menšie kúsky. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale, no použijeme len s 200 ml vody a 2 PL cukru. Na korpus poukladáme nakrájané jahody a zalejeme ich mierne vychladnutou želatínou.
Smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom vyšľaháme ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne ju nanášame na povrch a uhladíme. Odložené jahody rozkrojíme a poukladáme po celom obvode na šľahačku. Nakrájaný korpus naukladáme na povrch torty v tvare vejára a až do podávania odložíme do chladničky. Pred podávaním môžeme tortu posypať práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 08. 05. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu