Ingrediencie
- jahňacie kotlety (vcelku),
- 1 bal. datlí,
- sirup/melasa z granátového jablka (alebo balzamikový ocot+ slivkový lekvár),
- baklažán,
- 100 g masla,
- bazalka,
- 4 ks čerstvého toastového chleba,
- 2 PL Tahini pasty,
- zeleninový vývar,
- olivový olej,
- soľ, korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahňacie kotlety s datlami
Kotlety marinujeme v melase z granátového jablka aspoň dve hodiny, ale ideálne cez noc. Ak nemáme melasu, zmiešame balzamikový ocot so slivkovým lekvárom a marinujeme v tejto zmesi.
Nakrájame datle , pridáme rozmrvený toastový chlieb bez kôrky, bazalku , 50 g masla , Tahini pastu, dosolíme , okoreníme a zmiešame. Hmotu si vylejeme na potravinársku fóliu alebo papier na pečenie, na vrch dáme ďalšiu fóliu, vyvaľkáme a dáme do mrazničky stuhnúť, približne na 10 minút.
Jahňa si opečieme na horúcej panvici s olivovým olejom z oboch strán, preložíme ho na pekáč aj so šťavou z výpeku. Zo stuhnutej hmoty vykrojíme tvar podľa jahňacích kotliet a prikryjeme ním mäso.
Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Po dopečení necháme odpočívať v alobale 20 min.
Potom scedíme šťavu, pridáme datle, bazalku, zeleninový vývar a trošku granátovej melasy, všetko zmiešame a uvaríme omáčku.
Baklažán nakrájame, posolíme , okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme cca 10-15 min. Podávame jahňacie kotlety s omáčkou a baklažánom ako prílohou.
Šéfkuchár: Michaela McClallend | Recept z epizódy: 06. 04. 2014
Ingrediencie
- jahňacie kotlety (vcelku),
- 1 bal. datlí,
- sirup/melasa z granátového jablka (alebo balzamikový ocot+ slivkový lekvár),
- baklažán,
- 100 g masla,
- bazalka,
- 4 ks čerstvého toastového chleba,
- 2 PL Tahini pasty,
- zeleninový vývar,
- olivový olej,
- soľ, korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame