• nove dvasalky siroka

Suroviny

na Hruškový crumble:
6 hrušiek
100 ml rumu
150 g gaštanovej múky
80 g trstinového cukru
80 g masla
100 g čokolády (75%)
1 vanilkový cukor
šľahačková smotana
soľ
na Čokomousse:
4 vajcia
200 g čokolády
2 šľahačky
40 g cukru
Pistácie, mäta a čučoriedky – na zdobenie

Partner relácie



Divákom odporúčame

Hruškový crumble a Čokomousse

Šéfkuchár: Henrieta Mičkovicová

Postup:
Hruškový crumble: Hrušky nakrájame, poukladáme na spodok pekáča a polejeme rumom. Múku, cukor, vanilkový cukor a maslo zmiešame a jemne osolíme. Pridáme nasekanú čokoládu a všetko ešte raz dobre premiešame. Zmesou – mrveničkou posypeme hrušky. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30-40 minút. Po upečení ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Čokomousse: Bielky si vyšľaháme spolu s cukrom na sneh. Čokoládu roztopíme nad parou a prešľaháme spolu so žĺtkami. Ďalej si vyšľaháme šľahačku. Na záver sneh z bielkov, čokoládu so žĺtkami a vyšľahanú šľahačku zmiešame. Dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu. Plníme do mištičiek a zdobíme pistáciami, mätou a čučoriedkami.

Recept z epizódy: 18. 12. 2016

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu