Hruškový crumble a Čokomousse - Tajomstvo mojej kuchyne

Hruškový crumble a Čokomousse

Maspoma

Postup:
Hruškový crumble: Hrušky nakrájame, poukladáme na spodok pekáča a polejeme rumom. Múku, cukor, vanilkový cukor a maslo zmiešame a jemne osolíme. Pridáme nasekanú čokoládu a všetko ešte raz dobre premiešame. Zmesou – mrveničkou posypeme hrušky. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30-40 minút. Po upečení ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Čokomousse: Bielky si vyšľaháme spolu s cukrom na sneh. Čokoládu roztopíme nad parou a prešľaháme spolu so žĺtkami. Ďalej si vyšľaháme šľahačku. Na záver sneh z bielkov, čokoládu so žĺtkami a vyšľahanú šľahačku zmiešame. Dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu. Plníme do mištičiek a zdobíme pistáciami, mätou a čučoriedkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Henrieta Mičkovicová | Recept z epizódy: 18. 12. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu