Grécka špenátová štrúdľa SPANAKOPITA - Tajomstvo mojej kuchyne

Grécka špenátová štrúdľa SPANAKOPITA

Maspoma

Rúru predhrejeme na 180 „C . (Cesto rýchlo schne, preto ho vyberáme z balenia až tesne pred spracovaním.) Jarnú cibuľku a cesnak nakrájame, opražíme vo veľkej panvici na troche oleja, pridáme špenát a posekanú petržlenovú vňať, opatrne miešame pokým špenát zmenší objem. Špenát po zmäknutí preložíme do sitka a necháme vychladnúť. Prebytočnú vodu potom opatrne vytlačíme. Ovčí syr pokrájame na kocky alebo pomrvíme, zmiešame so zmesou špenátu, cibuľky, cesnaku a petržlenovej vňate. Sedem plátkov cesta poukladáme do vymastenej misy tak, aby plátky prevísali cez okraj misy a vždy jednotlivé plátky pri ukladaní na seba potrieme olejom. Plnku presypeme na posledný plátok lístkového cesta v mise, rozpolené cherry paradajky poukladáme na vrch reznou stranou dolu, prevísajúce lístkové cestá preložíme späť cez plnku a opätovne ich potrieme olejom. Na vrch potom poukladáme zvyšné pláty cesta a okraje zatočíme. Povrch lístkového cesta potrieme olejom a posypeme majoránom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 „C cca 30 až 35 minút. Podávame s bielym jogurtom

Maspoma

Šéfkuchár: Slavo Jankovič | Recept z epizódy: 16. 03. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu