Filet z tresky na citrónovom šolete, s bylinkovým batatom a hráškovou penou - Tajomstvo mojej kuchyne

Filet z tresky na citrónovom šolete, s bylinkovým batatom a hráškovou penou

Maspoma

Postup: Fazuľu a cícer namočíme cez noc do vody, scedíme a uvaríme, až na záver osolíme. Šalotku, pór a cesnak speníme na olivovom oleji, do ktorého sme pridali citrónovú trávu. Pridáme predvarenú strukovinu, maslo, citrónovú kôru, podlejeme vínom, šťavu dochutíme soľou a korením.
Steak z tresky namarinujeme s olivovým olejom, badiánom, morskou soľou, korením a n predhriatej panvici opekáme z oboch strán, na záver vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 6 minút, nezabudneme navrch položiť citrónovú trávu. Pri podávaní filet pokvapkáme citrónovou šťavou.
Batat predvaríme v osolenej vode. Následne opečieme na olivovom oleji s pridaním tymianu, dochutíme soľou a korením
Hrášok rozmixujeme v horúcej vode s vínom, soľou, korením a smotanou na penu.

Maspoma

Šéfkuchár: Peter Baboľ | Recept z epizódy: 12. 03. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu