Ingrediencie
- na cesto:
- 10 žĺtkov,
- 270g práškového cukru,
- 10 bielkov,
- 180g polohrubej múky,
- Cera na vymastenie
- na krém:
- 5 vajec,
- 220 g práškového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 4 PL kakaa,
- 250g Helie,
- Karamel: 250 g kryštálového cukru , 70 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Dobošový rez
Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a postupne vmiešame žĺtky. Nakoniec ručne primiešame múku. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech z opačnej strany. Upečený plát pokrájame na tri pláty. Z uvedeného množstva upečieme cca 6-7 plechov a dostaneme 18 až 21 plátov.
Vajcia, práškový cukor, vanilínový cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešame s Heliou.
Vychladnuté pláty natrieme krémom a boky zarežeme. Vrch rezu polejeme karamelom.(Lepšie je plniť rezy až na druhý deň.)
Šéfkuchár: Jana Kormanová | Recept z epizódy: 13. 04. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 10 žĺtkov,
- 270g práškového cukru,
- 10 bielkov,
- 180g polohrubej múky,
- Cera na vymastenie
- na krém:
- 5 vajec,
- 220 g práškového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 4 PL kakaa,
- 250g Helie,
- Karamel: 250 g kryštálového cukru , 70 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame