Dobošový rez - Tajomstvo mojej kuchyne

Dobošový rez

Maspoma

Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a postupne vmiešame žĺtky. Nakoniec ručne primiešame múku. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech z opačnej strany. Upečený plát pokrájame na tri pláty. Z uvedeného množstva upečieme cca 6-7 plechov a dostaneme 18 až 21 plátov.

Vajcia, práškový cukor, vanilínový cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešame s Heliou.

Vychladnuté pláty natrieme krémom a boky zarežeme. Vrch rezu polejeme karamelom.(Lepšie je plniť rezy až na druhý deň.)

Maspoma

Šéfkuchár: Jana Kormanová | Recept z epizódy: 13. 04. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty