Ingrediencie
- stehno z diviaka
- slaninka
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- ½ zeleru
- 500 ml červeného vína
- 500 ml vývaru
- 3 paradajky
- 2 PL medu
- 4-5 PL šípkového lekváru
- 200 ml smotany
- bobkový list
- čerstvý rozmarín
- čierne korenie
- borievky
- Solamyl
- olej
- soľ
- na chlpaté knedličky:
- 500 g surových zemiakov
- 500 g uvarených zemiakov
- 2 vajcia
- 150g hladkej múky
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Diviak na šípkovej omáčke s chlpatými knedličkami
Postup: Osolené mäso prešpikované slaninkou naložíme do marinády z červeného vína, čierneho korenia, bobkového listu, mrkvy, zeleru, borievok a rozmarínu aspoň na jeden deň. Na panvici rozpálime olej a opečieme diviaka, vyberieme ho a do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a rajčiny. Podusíme a k zelenine pridáme trocha medu. Medom potrieme mäso z diviaka a spolu so zeleninou ho vložíme do tlakového hrnca. Pridáme aj marinádu z červeného vína, vývar, prikryjeme a dusíme asi 40 minút. Keď je mäso hotové, do omáčky pridáme 4-5 PL šípkového lekváru a smotanu. Môžeme ju zahustiť Solamylom, ktorý predtým rozmiešame vo vode. Zeleninu v omáčke môžeme prepasírovať, rozmixovať, alebo ju nechať rozvarenú na malé kúsky .
Surové zemiaky nastrúhame a dobre z nich vytlačíme šťavu. Varené zemiaky pretlačíme, osolíme, pridáme do nich vajíčka a zmiešame ich so surovými zemiakmi. Podľa potreby pridávame múku. Zo zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré vkladáme do vriacej vody. Varíme ešte asi 5-6 minút po vyplávaní na povrch. Potom ich ponoríme do studenej vody a pred podávaním ich zohrejeme buď na pare, na panvici s rozpáleným maslom alebo znova v osolenej vriacej vode.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 15. 01. 2017
Ingrediencie
- stehno z diviaka
- slaninka
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- ½ zeleru
- 500 ml červeného vína
- 500 ml vývaru
- 3 paradajky
- 2 PL medu
- 4-5 PL šípkového lekváru
- 200 ml smotany
- bobkový list
- čerstvý rozmarín
- čierne korenie
- borievky
- Solamyl
- olej
- soľ
- na chlpaté knedličky:
- 500 g surových zemiakov
- 500 g uvarených zemiakov
- 2 vajcia
- 150g hladkej múky
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame