Čokoládový rez s kávovým frapé - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládový rez s kávovým frapé

Maspoma

: Nugát rozpustíme vo vodnom kúpeli a premiešame s čiastočne nadrvenými lupienkami, hmotu dáme do fólie a pomocou valčeka vyvaľkáme cca 1 cm. Pomocou formy korpus vyrežeme, prebytočnú hmotu natlačíme do formy a necháme vychladiť. Mlieko necháme zovrieť, zalejeme ním 3 našľahané vajcia a pridáme čokoládu. Túto hmotu necháme ½ hod chladnúť a ak čiastočne stuhne nalejeme do formy a chladíme 4-6 hodín. Šľahačku vyšľaháme dotuha a dochutíme ju vychladenou kávou a troškou cukru – podľa svojej chuti.

Do mixéru dáme kávu, cca 1 dcl vody a 1 plátok napučenej želatiny a rozmixujeme. Vznikne nám krémová pena, ktorou doladíme dezert.

Maspoma

Šéfkuchár: Braňo Križan | Recept z epizódy: 06. 04. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu