• nove-cookies-siroka

Suroviny

1 vajce

250 g masla

½ PL sódy bikarbony

¾ pohára hnedého trstinového cukru

¼ pohára bieleho cukru

1 ½ pohára hladkej múky

2 poháre čokoládových lupienkov

1vanilkový cukor, alebo extrakt

lieskovo-orieškový krém(Nutella)

morská soľ

Partner relácie

Čokoládové cookies

Šéfkuchár: Veronika Gabčová

Postup:  Lieskovo-orieškový krém dáme do chladničky. Rúru predhrejeme na 150 stupňov Celzia. Zmiešame roztopené maslo, hnedý cukor, sódu bikarbonu, pridáme štipku soli, biely cukor, vajíčko, múku a pomiešame. Následne pridáme čokoládové lupienky , vanilkový cukor a všetko znovu premiešame. Lieskovo-orieškový krém vyberieme z chladničky. Zoberieme si asi guľôčku mixu, rozvaľkáme a malú lyžičku lieskovo-orieškového krému zapracujeme do vnútra. Potom naspäť vytvarujeme cesto s krémom do guľôčky,  naskladáme na plech, aby sa  guľôčky nelepili a pečieme asi 10 minút pri teplote 150 stupňov Celzia.

Recept z epizódy: 04. 12. 2016

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu