Cisárov trhanec - Tajomstvo mojej kuchyne

Cisárov trhanec

Maspoma

Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a 2 PL cukru ušľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s vanilkovým cukrom, 1 PL kryštálového cukru, mliekom, perlivou vodou a nakoniec pridáme múku. Do zmesi zľahka vmiešame bielkovú zmes. Jablká očistíme, nakrájame, pridáme k nim klinčeky, celú škoricu a povaríme. Na panvici rozpustíme 2 PL masla a nalejeme cesto. Posypeme hrozienkami namočenými v rume a môžeme pridať aj pár kúskov jablka nakrájaného na plátky. Necháme stuhnúť a potom asi na 2 minúty dáme do vyhriatej rúry, aby nám cesto zatuhlo aj zvrchu. Vyberieme, prevrátime a potrháme. Posypeme kryštálovým cukrom, pridáme ešte 1 PL masla a necháme skaramelizovať v rúre. Podávame s jablkovým kompótom.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 18. 01. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu