Cacciucco ala livornese - Tajomstvo mojej kuchyne

Cacciucco ala livornese

Maspoma

Do väčšej panvice nalejeme olivový olej, vhodíme cesnak v šupke, chili, šalviové listy, necháme chvíľu osmahnúť. Potom cesnak vyberieme a pridáme očistenú nakrájanú chobotnicu, žraloka a zalejeme vínom. Postupne pridávame ostatné vyčistené a nakrájané ryby, premiešame a vlejeme paradajkový pretlak, môžme postupne dolievať vodou. Osolíme, okoreníme a varíme cca 2 hodiny, až kým všetky ryby nezmaknú. Ak ostane veľa kostí, môžme ryby vybrať,omáčku precediť a všetko vložit spať.

Servírujeme na opečenom chlebe potretom cesnakom, aby sa doň polievka dobre nasiakla.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Miklošková | Recept z epizódy: 26. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu