Bylinkové pšeno s cícerom a jesennou zeleninou - Tajomstvo mojej kuchyne

Bylinkové pšeno s cícerom a jesennou zeleninou

Maspoma

Pšeno trikrát prepláchneme v horúcej vode. Potom zalejeme vývarom, mierne osolíme a dáme pomaly variť (ako ryžu). Pod pokrievkou varíme 15 minút, potom necháme prikryté ešte 5 minút postáť. Ošúpanú cviklu pokrájame na kúsky, červenú cibuľu na štvrtinky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, poprášime čiernym korením. Zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry. Pečieme pri 200 stupňoch Celzia asi 20 minút.

Tekvicu Hokkaido so šupkou nakrájame na 2 cm hrubé mesiačiky, pokvapkáme olejom, posolíme a dáme piecť k cvikle. Pečieme 15 minút.

Rukolu pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľku, ďumbier, po chvíli pridáme nakrájaný cesnak, nasypeme uvarené pšeno a zmiešame s nastrúhaným syrom, cícerom, posekanou bazalkou a petržlenom. Podľa chuti dosolíme a dochutíme čiernym korením.

Maspoma

Šéfkuchár: Jana Šebová | Recept z epizódy: 06. 09. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu