Bibianin cheesecake - Tajomstvo mojej kuchyne

Bibianin cheesecake

Maspoma

Postup:  Keksíky pomrvíme , resp. pomixujem ich . Maslo roztopíme a pomiešame s pomliaždenými keksíkmi. Zmes dáme do formy, uhladíme lyžičkou a dáme piecť na 15 minút do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia .
Tvaroh rozmixujeme  postupne so  smotanou na šľahanie, hnedým cukrom, 1 PL kukuričného škrobu, pridáme  vanilkový extrakt  alebo vanilkový cukor, vajíčka a pomiešame. Odlejeme a odložíme si 1/3  do samostatnej misky. Do 2/3 pridáme približne cca 300 g lieskovo-orieškového krému , 2 PL smotany na šľahanie  a pomixujeme. Zatiaľ sa nám dopiekli keksíky a necháme ich trochu vychladnúť . Potom nalejeme a uhladíme na keksíky krémovú časť (2/3) . Zvyšnú 1/3 nalejeme na vrch a uhladíme . Dáme piecť do predhriatej rúry na 150 stupňov Celzia na približne 45-50 minút. Kým sa koláč pečie, pripravíme polevu z lieskovo-orieškového krému a smotany: Malý hrnček s 80 ml smotany na šľahanie dáme trochu zohriať, potom pridáme 190 g lieskovo-orieškového krému . Keď sa koláč dopečie, necháme ho vychladnúť , polejeme polevou a dáme na noc do chladničky.

Maspoma

Šéfkuchár: Bibiana Ondrejková | Recept z epizódy: 04. 12. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu