• _MKF5212

Suroviny

1 šľahačková smotana (250 ml)
1ČL kurkumy
1 strúčik cesnaku (môže byť aj viac)
½ ČL himalájskej soli
2 hrste čerstvých byliniek (bazalka, oregano, pažítka, petržlenová vňať, medvedí cesnak)
pár kvapiek citrónovej šťavy

Partner relácie

Antibiotické maslo

Šéfkuchár: Tinka Karmažín

Postup: Smotanu dáme do mixéra a necháme prešľahať až do momentu, kým sa nám neoddelí tekutina od hmoty. Maslo dáme do studenej až ľadovej vody a rukou spracujeme na masu, aby sme ho očistili od podmaslia. Maslo musí byť mäkké dáme ho do nádoby, pridáme soľ, kurkumu, prelisovaný cesnak a ručným mixérom prešľaháme dopenista. Pridáme nasekané bylinky a pár kvapiek citrónu a znovu prešľaháme, aby sa suroviny zapracovali. Pomocou potravinovej fólie tvarujeme do šulcov alebo kociek a skladujeme v chladničke.

Recept z epizódy: 28. 05. 2017

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu