• _MKF4780

Suroviny

na cesto:
500 g ananásového kompótu
200 g zmäknutého masla
150 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor Dr.Oetker
štipka soli
4 vajcia
250 g hladkej múky
2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané PL strúhaného kokosu
125 g čerstvých čučoriedok
1 vanilkový lusk Dr. Oetker.
maslo a kokos na vymastenie a vysypanie plechu
na ozdobenie:
100 g marhuľového džemu
2 zarovnané PL strúhaného kokosu
smotana na šľahanie
farba gélová žltá Dr. Oetker

Partner relácie

Ananásovo-čučoriedkový koláč

Šéfkuchár: Kamila Magálová

Postup: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, soľou a vanilínovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajcia (každé vajce asi pol minúty). Múku zmiešame s kypriacim práškom, kokosom a ľahko primiešame do zmesi. Pridáme vyškriabaný vanilkový lusk a cesto rozotrieme na vymastený a kokosom vysypaný plech.
Na cesto naukladáme plátky odkvapkaného ananásu a čučoriedky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 160-180 stupňov Celzia asi 30- 35 minút.
Na ozdobenie zohrejeme v kastróliku džem, ktorým ešte teplý koláč potrieme a posypeme kokosom. Hotový koláč môžeme ozdobiť šľahačkou, ktorú prifarbíme potravinárskym farbivom.

Recept z epizódy: 20. 05. 2017

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu